Постинг
28.01.2018 16:30 -
Паста със сметана и сьомга
Автор: lesnigozbi
Категория: Рецепти
Прочетен: 672 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 28.01.2018 16:33
Прочетен: 672 Коментари: 0 Гласове:
0
Последна промяна: 28.01.2018 16:33
Паста със сметана и сьомга
Време за приготвяне: 15 мин.
Продукти:
250-300 гр студено-пушена сьомга 3-4 глави шалотен лук (може и 2 средно големи обикновен стар лук) 2-3 с.л. сух или пресен копър (по желание и повече) 2 малки кутийки сметана (гъста и вкусна готварска сметана, не течна, а може и 1 голяма. Зависи каква ще намерите.) 1/2 прясно изцеден лимон или малко пресен портокалов сок (днес нямах лимон и сложих портокал) Малко масълце и зехтин (зехтина може да се замести със слънчогледово олио, но маслото с маргарин- не) Черен пипер и сол на вкус. (Рибата по принцип си е солена и няма нужда от сол, но аз слагам 1 щипка.) Малко хайвер (по желание) Скариди (по желание)
Лукът се нарязва на едро и се запържва на средно висока температура в маслото и зехтина. Прибавят се сметаната, рибата, подправките и останалите продукти. Докато си къкри на съвсем слаб огън си сварете пастата. Когато спагетите ви са готови увеличете леко температурата на соса, нека да покъкри 30 секунди, а и да е горещ преди сервиране. По желание в соса прибавете скариди и хайвер. Във водата за спагетите предварително си добавете мъничко олио и малко сол (аз правя винаги така и стават перфектни).
Добър апетит! 🥂
Време за приготвяне: 15 мин.
Продукти:
250-300 гр студено-пушена сьомга 3-4 глави шалотен лук (може и 2 средно големи обикновен стар лук) 2-3 с.л. сух или пресен копър (по желание и повече) 2 малки кутийки сметана (гъста и вкусна готварска сметана, не течна, а може и 1 голяма. Зависи каква ще намерите.) 1/2 прясно изцеден лимон или малко пресен портокалов сок (днес нямах лимон и сложих портокал) Малко масълце и зехтин (зехтина може да се замести със слънчогледово олио, но маслото с маргарин- не) Черен пипер и сол на вкус. (Рибата по принцип си е солена и няма нужда от сол, но аз слагам 1 щипка.) Малко хайвер (по желание) Скариди (по желание)
Лукът се нарязва на едро и се запържва на средно висока температура в маслото и зехтина. Прибавят се сметаната, рибата, подправките и останалите продукти. Докато си къкри на съвсем слаб огън си сварете пастата. Когато спагетите ви са готови увеличете леко температурата на соса, нека да покъкри 30 секунди, а и да е горещ преди сервиране. По желание в соса прибавете скариди и хайвер. Във водата за спагетите предварително си добавете мъничко олио и малко сол (аз правя винаги така и стават перфектни).
Добър апетит! 🥂
Няма коментари
Търсене
За този блог
Гласове: 0
Архив